BP har problem...

BP har problem...Hug a tree//Fluff


Grattis Ivar!

Grattis Ivar, värdig vinnare av miljötidningen Camino!
Tack till alla andra som också deltog! You make me happy;)

Facit:

Fråga 1

Ur miljösynpunkt; vilken produkt är värst?

1.Palmolja
X.Rapsolja
2.SolrosoljaFråga 2 (Följdfråga)

Varför?
För att man hugger ner regnskog för att ge plats åt palmodlingar.Fråga 3


Ungefär hur många människor har inte tillgång till rent dricksvatten?


1. 500 miljoner
X. 1 miljard
2. 1,5 miljarder


Fråga 4

Jätteräkor är sjukt dåligt för våran jord eftersom att de bl.a bidrar till skövlingen av mangroveskogen. Nämn så många andra namn på jätteräkan som du kan.

Svar: Scampi, kungsräka, tigerräka, tropisk räka och/eller thailändsk räka.

Hug a tree//Fluff


TÄVLING!

FRÅGESPORT!

Pris: Camino, nr 17
Tävlingstid: 19 Juni- 26 Juni
Okej, nu har jag fixat ihop en liten frågesport. Svaren skriver du i en kommentar tillsammans med din e-post. Det kommer inte att synas på bloggen så du behöver inte vara orolig att en galen tant ska börja mail-terrorisera dig (jag räknas inte som galen tant!). Jag lottar ut vinnaren i slutet av veckan om det är någon mer som är lika smart-as-kid som du och har alla rätt.

Fråga 1

Ur miljösynpunkt; vilken produkt är värst?

1.Palmolja
X.Rapsolja
2.SolrosoljaFråga 2 (Följdfråga)

Varför?Fråga 3


Ungefär hur många människor har inte tillgång till rent dricksvatten?


1. 500 miljoner
X. 1 miljard
2. 1,5 miljarderFråga 4

Jätteräkor är sjukt dåligt för våran jord eftersom att de bl.a bidrar till skövlingen av mangroveskogen. Nämn så många andra namn på jätteräkan som du kan.Lycka till//Fluff

Camino

   Jag har börjat prenumerera på Camino! En miljötidning med tema "Hållbar livsstil". Köpte senaste nummret på reagera i Lördags och I FELL IN LOVE! Bästa, bästa, bästa tidningen!
Visste ni till exempel på att man funderar på att spruta in massa bakterier i saharas sand så att den stelnar och bildar märkliga grottor, som man kan vara i, eller att den där enorma solcellsparken i Sahara som man har pratat om så länge äntligen håller på att byggas, eller att Salem al Fakir... nej, vänta lite! Du får läsa tidningen själv om du vill veta.
   Jag fick i alla fall första nummret idag, och det var samma tidning som jag redan köpt"/ Så nu har jag två stycken likadana tidningar. Jag tänkte ha en liten tävling på bloggen där man kan vinna den ena tidningen. Ska bara klura ut vad det ska vara för tävling :DHug a tree//Fluff


Efterbliven häst :D

Inte för att detta har något med miljö att göra men...
Ohohohoho, JAG DÖÖR! Så himla efterbliven film! JAG SKRATTAR IHJÄL MIG! xDHug a tree//Fluff


Reagera

Ibland misstänker jag att det hoppade in en magisk älg i mitt rum när jag var liten och låg och sov, och att den älgen la en "efter-förbannelse" över mig. Jag upptäcker alltid alla roliga ekomarknader, viktiga demonstrationer och fairtrade/eko-affärer efter att dem varit/lagt ner.
I alla fall: Minns du att jag sa att jag hade dödat mina skor? Efter en vild jakt efter några efterträdare, i diverse olika secondhand-affärer, utan något större resultat var jag tvungen att göra något. Jag surfade reda på en affär i Majorna som heter Reagera. Jag var där idag och köpte dessa fairtrade/ekologiska "conversen":
 

Dessutom passade jag på att lägga beslag på dessa (ekologiska)strumpbyxor- något som jag tänkta kunde vara svårt att hitta på second hand.


Slutligen har jag en bra, och en dålig nyhet.
Jag tar den dålig först: Reagera lägger ner 10 Juli... Men det är halva priset på allt i butiken så jag tycker att du ska springa dit och studera utbudet noga :D

Adress: Bangatan 10, 41463 Göteborg. Tel: 031-7752501. ÖPPET: Måndag-fredag 10-18 Lördag 11-14.


Hug a tree//Fluff


Låna kläder

   Jag har fått en idé. Eller, inte fått den. Snarare hittat den men jag kommer inte riktigt ihåg vart xD
Att låna kläder av kompisar är superbra. Fur eksempel: i tisdags upptäckte jag att kjolen jag hade tänkt att ha på skolavslutningen var aningen stor *konstpaus* PANIIIIIIIIK! Som tur var kunde jag råna min granne på en klänning. Varfår rånar vi inte varandra mera? 
   Tänk vad mycket billigare och miljövänligare om alla lånade kläder av varandra när dem verkligen behövde, i stället för att köpa nya.
   Min granne är är bäst. Du hittar hennes blogg här.

Hug a tree//Fluff

So long (grund)skolan!

JAAAAAAAAAA! HAHAHHAHAHAHAHAHAH, ojj JAG ÄR SÅÅÅ TRÖÖÖÖÖÖÖTT! :O Jag känner mig lite skumm idag.
Jag fick i alla fall superfluffiga smycken av mamma, pappa, farmor och farfar!Ring som farmor fick i konfirmationspresent av sin pappa 1945.
                        

Fredsduva


Jordglob

Hug a tree//Fluff


VÄRLDSMILJÖDAGEN!

Kan du gissa vad det är för dag på lördag?...Okej, här kommer en ledtråd: Rubriken.   JUST DET! VÄRLDSMILJÖDAGEN! GLÖM DET INTE!

Ett nyttigt filmklipp:Hug a tree// Fluff

P.S
Jag försvinner i några dagar nu, ska på klassresa.


Permafrost

En mycket bra anledning att inte värma upp jorden:

Du vet permafrosten, is i marken som är frusen hela året om.
Det råkar vara så att den täcker 1/4 av jordens yta...För tillfället.
Det råkar också vara så att permafrosten binder (inehåller) supermycket av växthusgaserna metan och koldioxid.
Vi människor har också råkat värma upp våran planet lite för mycket.
Summan av allt råkande blir att när permafrosten smälter sipprar gasen ut och upp i atmosfären= uppsnabbad global uppvärmning= väldigt o-bra.
Dessutom håller permafrosten ihop berg och mark. Typ Alperna har börjat säcka ihop för att permafrosten försvinner. Dessutom måste massa folk flytta från sina hem för att marken husen står på sjunker ihop.Hug a tree//Fluff


RSS 2.0